Üç  Şirketin Tepe Yöneticisinin Peş Peşe Gidişinin Şifreleri
2 mins read

Üç Şirketin Tepe Yöneticisinin Peş Peşe Gidişinin Şifreleri

Son bir hafta içinde Türkiye’nin önde gelen üç şirketinin tepe yöneticisi görevinden ayrıldı.

İstifaların/görevden almaların peş peşe gelmesinin yanında bir başka nokta dikkat çekiyor.

Eski Maliye ve Hazine ile Enerji Bakanı (damat) Berat Albayrak’ın döneminde atanan Vakıf Katılım GM İkram Göktaş, Turkcell Genel Müdürü Bülent Aksu ve BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burhan Özcan görevlerinden ayrıldı.

Hepsi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip’ten arkadaşı olan bir ekibin yönetiminde ağırlıkta olduğu Türkiye Varlık Fonu şirketi.


İkram Göktaş, Bülent Aksu, Burhan Özcan

Albayrak ile Bilal Erdoğan kadroları arasındaki gerilim sır değil.

AKP teşkilatlarında görev almış ancak şu an da aktif olmayan gönüllülerden oluşan ‘Nöbetçiler’ topluluğu, Bahçelievler’de İstanbul Buluşmaları’nın ilkini gerçekleştirdi.

Dün Bilal Erdoğan Nöbetçiler’deki konuşmasında İBB Başkanı İmamoğlu’na yüklenmiş:
Ankara size engel oluyorduysa niye geliyorsunuz bu göreve talip oluyorsunuz?

AKP, İstanbul dükalığını inşa etmeye başladı.

İkinci adımın TVF şirketlerinde yabancılara satışın olması sürpriz olmaz.

Orta Vadeli Plan’a konan düzenlemeler, enerji ve maden şirketleri başta olmak üzere talep edilen araziler üzerinde yapılacak tasarrufların genişleyeceğine işaret ediyor:

“Endüstri ve organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve özel yatırım yerlerinin, hammaddeye erişim, lojistik, enerji, demir yolu, liman bağlantısı ve çevre boyutu açısından tedarik zincirine uygun ve sürdürülebilir şekilde oluşturulması amacıyla alternatif yöntemler geliştirilecek.”

Daha da önemlisi yıllardır Meclis’ten geçirilmeye çalışılan zeytin alanlarını endüstriye açan yasal düzenleme, OVP’ye konan “kamu yararı” gerekçesi ile olanaklı hale gelecek.

OVP’de işaret ettiğim ilgili maddeler şöyle:

  • Stratejik ve büyük ölçekli yatırımlar için yer temininde ve kamulaştırma süreçlerinde yeni bir mekanizma geliştirilecek, bürokrasinin azaltılması sağlanacak.
  • Maden arama faaliyetleri mevzuatta kamu yararına faaliyet olarak tanımlanacak ve madenlerin işletilmesinin türlerine, niteliklerine ve sürdürülebilirlik ilkelerine göre detaylı olarak ele alındığı yatırım güvencesini artıracak yeni bir temel düzenleme hazırlanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir